آیا سوالی دارید ؟ 44018274-021|saghi.laboratory@gmail.com

یک فرزند سندرم داون و بارداری های بعدی

//یک فرزند سندرم داون و بارداری های بعدی

یک فرزند سندرم داون و بارداری های بعدی

 

یک فرزند سندرم داون و بارداری های بعدی

یک فرزند سندروم داون و بارداری های بعدی

نشانگان داون

منگلیسم نام دیگر سندروم دان است، یک مریضی ژنتیکی که به خاطر حضور کل یا قسمتی از یک کروموزوم اضافی در جفت کروموزوم ۲۱ تولید می شود؛ واژه علمی آن تریزومی ۲۱ می باشد. این مریضی حاوی نشانه های مختلف از جمله اختلالات عمده یا مختصر در ساختار و اعضای بدن می باشد.

از نشانه های این مریضی که خیلی سریع در اکثر بیماران مشاهده می شود وجود مشکل در یادگیری و همچنین دیر رشد کردن بیماران است. از جمله آثار این بیماری می توان به مشکلات فک و صورت، مشکلات قلبی و عروقی و امکان مبتلا شدن بیشتر به مریضی هایی مثل آلزایمر، لوسمی و عفونت ها می باشد. از نشانه های ظاهری سندروم داون این است که به جای داشتن دو خط عرضی در کف دست یک خط عرضی در کف دستشان می باشد، وجود چین در اطراف صورت، داشتن دماغی کوچک و سربالا، گوش هایی کوچکتر و پایین تر از افراد سالم و … می باشد.

 

اسم بیماری از اسم یک دکتر انگلیسی به اسم جان لانگدان داون (John Langdon Down) گرفته شده است؛ او برای نخستین بار این بیماری را در سال ۱۸۶۶ تشخیص داد. این بیماران دارای قدرت و توان ذهنی کمتر از حد متوسط هستند؛ که معمولا به ناتوانی ذهنی کم تا متوسط مبتلا هستند. افراد کمی از این بیماران به ناتوانی شدید ذهنی دچار هستند. گزارش داده شده میانگین مقدار به وجود آمدن این بیماری بین ۱ در ۶۰۰ تا ۱ در ۱۰۰۰ مورد از به دنیا آمدن نوزادن زنده است که این مقدار در مادران جوان کمتر و در مادران سن بالا زیادتر می باشد؛ اما با این حال تقریبا دو سوم نوزادان مبتلا به این بیماری، مادرانشان کمتر از ۳۵ است.

دلیل اصلی به وجود آمدن بیماری سندروم داون عدم جدایی کروموزوم های شماره ۲۱ مادری می باشد که این مشکل با زیاد شدن سن مادر مرتبط است، همچنین این خطر می تواند از جدا نشدن میوزی پدری یا موزاییسم بدست آمده از جدا نشدن میتوزی یا جابجایی میان کروموزوم باشد. افرادی که به مریضی ژنتیکی سندروم داون دچار هستند به طور میانگین بین ۳۲ تا ۳۵ سال عمر می کنند.

یک فرزند سندرم داون

جلوگیری و معالجه بیماری سندروم داون

خیلی از افراد که به بیماری سندروم داون دچار هستند تا میانسالی زنده می مانند، ولی ۲۰ درصد از این افراد پیش از ۵ سالگی اغلب به خاطر اختلالات و مشکلات شدید قلبی فوت می کنند.

 

جلوگیری از به دنیا آمدن افراد با بیماری سندروم داون

بر روی بانوانی که فرزند قبلیشان مبتلا به سندروم داون بوده یا سنشان بالاتر از ۳۷ سال می باشد آزمایش ژنتیک که از پرز کورین جنین (بافت کناره جفت) یا آمنیوسنتز (برداشتن نمونه ای از مایع احاطه کننده جنین) نمونه برداری می شود. سلول های جنین موجود در این آزمایشات از لحاظ اختلالات کروموزومی ارزیابی می شود، اگر جواب نمونه ها نشان دهد که جنین دچار سندروم داون باشد، پدر و مادر می توانند تقاضای سقط جنین کنند.

بانوان باردار در تمام سنین بایست تست خون بدهند که نشان دهد آیا امکان داشتن فرزندی که دچار سندروم داون است زیاد است یا نه. آزمایش های قبل از متولد شدن نوزاد و مشاوره ژنتیکبه شما نشان می دهد که چقدر احتمال دارد که فرزندتان دچار بیماری سندروم داون باشد.

 

معالجه بیماری سندروم داون

دکتر، کودک را از لحاظ خصوصیات نوعی سندروم داون بررسی می کند، سپس ترتیب بررسی ژنتیکی تست خون را جهت اطمینان یافتن از تشخیص خودش می دهد. امکان دارد در بیمارستان، سونوگرافی از قلب جهت مشکلات احتمالی و در صورتی که فرد به مشکلات روده ای دچار باشد رادیوگرافی از شکم صورت گیرد. جهت حل مشکلات احتمالی پیدا شده لازم است که عمل جراحی صورت گیرد. مراقبت های بعدی از طرف پزشکان متخصصی چون متخصص گفتار درمانی، کار درمانی و همچنین کمک های آموزشی ویژه ترتیب داده می شود. همچنین می توانید به یک تیم حمایت از افراد دچار بیماری سندروم داون مراجعه کنید یا تماس بگیرید تا مشاوره، جزئیات جزوات و کتب موجود در دسترستان قرار داده شود.

درمانگران و مربیان کودکان مبتلا به سندروم داون امکان دارد روشهایی برای را جهت انگیزه دادن به کودک و کمک کردن به او در افزایش توانایی هایش تا آنجایی که امکان دارد پیشنهاد کنند.

سندرم داون

آلفا فیتو پروتوئین

آلفا فیتو پروتوئین (Alpha_fetoprotein) که نام اختصاریش (AFP) می باشد یکی از پروتوئین های خون است. آلفافیتوپروتوئین، پروتوئین اصلی می باشد که در زمان جنینی از طریق کیسه زرده وکبد جنین تشکیل می شود. این پروتوئین طرح جنینی آلبومین می باشد که به مس، نیکل، اسیدهای چرب و بیلی روبین متصل می باشد. اندازه گرفتن میزان سرمی در زنان باردار قسمتی از تست های غربالگری می باشد.

امکان فوت زود رس افراد مبتلا به سندروم داون نسبت به افراد معمولی بیشتر می باشد. از مهمترین علل این مرگ ها بیماریهای قلبی و عفونی می باشد. استفاده از خدمات پزشکی به خصوص در ارتباط با بیماریهای قلبی و دستگاه گوارش، امید به زنده بودن و زندگی کردن را در بیمارانی که دچار سندروم داون هستند زیاد می کند.

امید به زندگی این افراد در سال ۱۹۱۲، دوازده سال، در دهه ی ۸۰ میلادی به ۲۵ سال و در دهه ی نخست قرن بیست و یک در کشورهای صنعتی به پنجاه تا شصت سال نیز رسیده است. امروزه حدود ۴ تا ۱۲ درصد افراد مبتلا به سندروم داون در اولین سال تولد فوت می کنند. امکان زندگی طولانی مدت بستگی به مشکلات قلبی این افراد دارد.

در بین افراد مبتلا به سندروم داون آنهایی که به صورت مادر زادی مشکلات قلبی دارند ۶۰ درصدشان تا ۱۰ سال و ۵۰ درصد تا ۳۰ سال عمر می کنند. ۸۵ درصد از افراد مبتلا به سندروم داونکه مشکل قلبی ندارند به ۱۰ سالگی، ۸۰ درصد به ۳۰ سالگی و ۱۰ درصد بیش از ۷۰ سال عمر می کنند.

سندرم داون و بارداری

چطور می توان از متولد شدن فرزند مبتلا به سندروم داون جلوگیری کرد؟

بعضی از افراد فکر می کنند که ایجاد مشکلات ژنتیکی ارثی می باشد و هیچ گونه دلیلی جهت غربالگری کردن پیش، حین و پس از حاملگی وجود ندارد اما در خانواده‌ هایی که اصلا سابقه بیماری سندروم داون را نداشته‌اند، این مشکل رخ داده شده است. بعضی از پدر و مادر‌ها به خاطر اینکه بچه اولشان سندروم داون داشته از آوردن بچه دیگر ممناعت کرده یا بدون مشاوره گرفتن و غربالگری پیش از حاملگی، مجددا اقدام به فرزند دار شدن کرده و متاسفانه بچه بعدی نیز دچار سندروم داون شده است.

بیماری سندروم داون به خاطر نوعی ناهنجاری در ترتیب کروموزومها به وجود می‌آید. غربالگری پیش و در حین حاملگی جهت تشخیص مشکلات کروموزومی که شامل سندروم داون نیز می شود دارای اهمیت ویژه‌ای می باشد، به طوری که اگر پدر و مادر نسبت به مریضی‌هایی که امکان دارد در زمان آتی فرزند مبتلا به بیماری سندروم داون به آن دچار شود، اطلاع پیدا کنند از متولد شدن اینچنین فرزندی جلوگیری می‌کنند چون که تمامی والدین دوست دارند بچه‌ای سالم و تندرست با آینده‌ای روشن و درخشان داشته باشند. متولد شدن بچه‌ای که مبتلا به سندروم داون است علاوه بر اینکه شخص مبتلا بایست شرایط فردی و اجتماعی خاصی را متحمل شود خانواده این شخص نیز شرایط دشواری را تحمل کند.

2018-05-05T17:07:10+00:00

اطلاعات تماس آزمایشگاه

آزمایشگاه ساقی یکی از بهترین آزمایشگاه غرب تهران است که جدیدترین دستگاه های علوم آزمایشگاه ی را در جهت ارائه دقیق جواب آزمایش و سریع ترین زمان ممکن دارا می باشد و جهت تسهیل در دریافت جواب از آزمایشگاه ساقی شما مراجعین محترم می توانید از جوابدهی آنلاین آزمایشگاه استفاده نمایید و جواب آزمایش را از سامانه های آنلاین آزمایشگاه ساقی استفاده نمایید.

بخش های آزمایشگاه